PU Bijeljina - „Stop. Zavisnost. Put koji ne vodi nigdje“

Povodom Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti koji se obilježava od 15. novembra do 15. decembra policijski službenici PU Bijeljina, danas su na Trgu Kralja Petra I u Bijeljini dijelili promotivni materijal pod nazivom „Stop. Zavisnost. Put koji ne vodi nigdje“.

PU Bijeljina - „Stop. Zavisnost. Put koji ne vodi nigdje“

Policijski službeni su edukativni materijal dijelili s ciljem da pomognu građanima, a prije svega roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazivali na eventualno konzumiranje opojnih droga, kazala je Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA


 
-Na promotivnom materijalu prikazane su fotografije opojnih droga kao i ispisani savjeti roditeljima kako da postupaju sa svojom djecom ukoliko kod njih uoče eventualne prve simptome konzumiranja narkotičkih sredstava. U preventivnom smislu policijski službenici PU Bijeljina tokom cijele godine preduzeli su niz preventivnih mjera i radnji. Ostvarili su dobre saradnje sa direktorima, psiholozima, pedagozima i nastavnim kadrom, a sve u cilju edukacije  školske populacije o štetnosti i zloupotrebi opojnh droga“, istakla je Marićeva.

Takođe, Marićeva je dodala da je na području PU Bijeljina u proteklih 11 mjeseci evidentirano je 210 slučajeva koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, te da su od toga 54 krivična djela i 156 prekršaja.

-Nadležnim tužilaštvima podneseno je 45 izvještaja protiv 50 lica, od čega je 49 muškog pola, jedno ženskog pola, pet lica su maloljetnici u izvršenju krivičnih dijela, dok je šest lica povratnika u izvršenju krivičnih dijela. Eidentirano je 156 prekršaja, od toga 133 po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja, odnosno 133 vozača su isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom opijata.  U proteklih 11 mjeseci zaplijenili smo preko 15.000 različitih supstanci za koje je vještačenjem utvrđeno da se radi o oko 13.000 grama opojne droge marihuana, odnosno spida, 55 grama kokaina, 22 grama hašiša, 525 stabljika kanabisa, te određene količine medicinskih droga, kao i 2.000 grama supstanci za koje je utvrđeno da se radi o psihoaktivnoj supstanci“, zaključila je Aleksandra Marić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA