Kamerunke pobjegle tokom Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Kameruna na Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene stigla je sa smanjenim sastavom.

Kamerunke pobjegle tokom Svjetskog prvenstva

Ispostavilo se da su nestale dvije igračice te reprezentacije, iako su doputovale u Francusku. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njih dvije su napustili trening kamp u potrazi za boljim životom.

Bendikte Manja Ambasa i Marijan Batamag su nestale tokom boravka u trening kampu reprezentacije u Francuskoj pred početak Svjetskog prvenstva.

"Vidio sam izvještaje da su dvije igračice nestale. Savez je prokomentarisao stvar i rekao da su pokušali da pripaze na tim, ali nisu oni krivi što su njih dvije nestale zajedno sa svojim stvarima", rekla je kamerunska novinarka Leokadija Bongben u intervjuu za "Gohandball".

Ovo nije prvi put da kamerunske igračice ili igrači koriste veliki turnir da pobjegnu iz zemlje. Slična situacija se dogodila i na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine u Španiji. Tada je pet igračica nestalo.

"Vjerujemo da bi ovo mogla biti prilika da dođu do mjesta gdje će biti cijenjeni. Uslovi ovde u Kamerunu nisu najbolji. Sportistkinje pronalaze bolji način života. Još uvijek postoje dispariteti u platama u zemlji. Ako žena ode na takav turnir, šta će joj preostati kada se vrati? Naći posao za mladu ženu u Kamerunu nije lako, a rade za 70 dolara mjesečno", dodaje novinarka iz Kameruna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kamerunke su se plasirale u drugu fazu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Izgubile su od Crne Gore sa 25:11 u prvom kolu, zatim sa 39:20 od Mađarske, ali su pobijedile Paragvaj sa 26:23 i tako prošle dalje.

Očekivano ih je ubjedljivo savladala Švedska u prvom meču drugog kruga sa 37:13, ali afrička selekcija naravno nije u stanju da se nosi sa evropskim rukometašicama.

Ako ništa, barem je za neke od njih SP poslužilo da se otisnu u svijet i da pokušaju da pronađu normalne životne uslove.

Izgleda da su procijenile da im se više isplati da rizikuju u hladnoj Skandinaviji nego da se vrate u domovinu.

Kamerunke će u subotu igrati od 18 sati protiv Hrvatske, koja je apsolutni favorit kao kandidat za plasman u četvrtfinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA