Otvorena Pandorina kutija Vanjine porodice: Sumnja se da je djevojčicin otac imao kockarske dugove, pa oteo kćerku da dođe do bogatstva njenog čuvenog djeda

Otkako je policija Sjeverne Makedonije izrazila sumnju da je Vanja Đorčevska (14) oteta, pa ubijena zbog iznude novca, naširoko se spekuliše o porodičnim odnosima, imajući u vidu da je Vanjin otac Aleksandar u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u otmici kćerke.

Otvorena Pandorina kutija Vanjine porodice: Sumnja se da je djevojčicin otac imao kockarske dugove, pa oteo kćerku da dođe do bogatstva njenog čuvenog djeda
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

On je otmičarima odavao kretanje tinejdžerke da bi iznudio novac od njene majke Zorice. Policija kaže da je potencijalni motiv činjenica da je Zorica nedavno prodala stan, a u sve je upletena nit prošlosti Vanjin imućni djed, koji je poznat javnosti u Sjevernoj Makedoniji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vanja je oteta 27. novembra, a policija sumnja da je istog dana, samo tri časa nakon otmice ubijena. Otela ju je grupa na čelu sa Ljupčom Palevskim Palčom.

Oni su navodno željeli da iznude novac od tinejdžerkine majke, a u sve je upleten njen otac Aleksandar. On je odavao otmičarima informacije o Vanjinom kretanju, a kako se sumnja, želio je dio novca svoje bivše supruge Zorice.

Kobni 27. novembar

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zasad je nepoznato zašto otmičari nisu tražili otkup Vanjinoj majci, već su je ubili poslije tri časa. Pretpostavlja se da su se uplašili da im je policija na tragu

Sada je Palevski uhapšen u Turskoj, gdje se skrivao nakon ubistva, čeka se njegovo izručenje Sjevernoj Makedoniji. Ostali pripadnici njegove grupe su u pritvoru i priznali su učešće u zločinu. Vanjin otac Aleksandar je negirao umiješanost  u otmicu kćerke.

A Vanjina porodica intrigira javnost.

Očev motiv

Sa pravom je Zapadni Balkan šokiran što je otac učestvovao u otmici kćerke zbog novca.

– Svega tu ima u vezi oca, koji nikako, kako znamo, nije bio pozitivan lik u njihovom životu. On i Vanjina majka su bili razvedeni, Vanjin djed je negdje tamo 2002. godine bio direktor carine i imućan čovjek, a sve to je naslijedila Vanjina majka. Njemu je, govore, u interesu bio novac. Kako su znali tačno vrijeme kada Vanja ide u školu? Ovi koje su uhapsili kažu da im je on to rekao. Pretpostavka je da nije znao da će Vanja biti sama pa se sumnja da je namjera bila oteti obje djevojčice. Dakle, ovdje svi sumnjaju u očeve materijalne motive usmjerene prema bivšoj supruzi. Nije jasno zašto su djevojčicu ubili ako su namjeravali da ucjenjuju majku. Biće da je nešto pošlo po zlu. Jako, jako pošlo po zlu kad je ubijena djevojčica od tek 14 godina – rekao je jedan makedonski novinar.

Bogatstvo porodice

Jedan novinar iz Severne Makedonije je rekao da je Aleksandar poznat kao „problematična osoba“.

– Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubici kako, gdje i kuda će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubica sve tačno isplanirao. Otac Aleksandar je prema kazivanju onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate skopske porodice, otac mu je bio direktor fime i radio je u Poljskoj. Njegova bezosjećajnost je šokirala javnost, kad je podigao dva palca gore novinarima kad su ga sprovodili u sudu – kaže novinar.

Prema riječima sagovornika, policija sumnja da je on dugovao novac zbog kockanja, dok je Vanjina majka prodala dva stana. Takođe, potvrđuje da je Vanjin djed po majci bio ugledna i imućna ličnost u Skoplju.

– Vanjin djed po majci i cijela ta porodica su bili ugledna i bogata porodica. Vanjin djed Vangel, po kome je dobila ime bio je direktor carine, a baka iz poznate vlaške porodice. Vanjina mama je sa dvije kćerke živjela u stanu zgrade koju je gradio Palevski, zato je sve bilo precizno isplanirano oko njenog kidnapovanja. Sudska medicina je završila obdukciju i prema prvim saznanjima, ubijena je pištoljem od strane Palevskog. Nema oficijalnih informacija da li su otmičari tražili novac, to će istraga pokazati. Veoma je čudna izjava majke koja je rekla da otac ima časne poslove i da su u dobrim odnosima – kaže novinar, prenosi Nova.

Kako je i sam novinar istakao, Vanjina obdukcija je gotova i očekuje se da će njeni rezultati pokazati kako je tinejdžerka ubijena, dok se s klupko oko umiješanosti oca i odnosa u Vanjinoj porodici svaki dan raspliće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA