Hrvati zainteresovani za ulaganje u šećeranu

Gradska uprava će učiniti sve kako bi bijeljinska Fabrika šećera ponovo počela da radi, budući da je Zemljoradnička zadruga "Jankovci" iz Hrvatske i dalje zainteresovana za ulaganja u ovu fabriku, rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Predrag Jović.

Hrvati zainteresovani za ulaganje u šećeranu

"Gradska uprava je maksimalno zainteresovana za oživljavanje šećerane i njen ponovni rad, jer je to bio jedan od najvećih giganata u BiH koji je zapošljavao mnogo ljudi, a indirektno i poljoprivrednih proizvođača", rekao je Jović na sastanku sa investitorom i radnicima šećerane.

On je istakao da hrvatska zadruga "Jankovci" želi da ulaže novac i da pokrene proizvodnju u šećerani.

"Šećerana nema mnogo zainteresovanih investitora ali ova zadruga želi da ulaže novac i da zaposli ljude, a samim tim i da poljoprivrednu proizvodnju u Semberiji podigne na viši nivo", rekao je Jović.

Predsjednik Sindikalne organizacije Fabrike šećera Miodrag Stepanović rekao je da su radnici razočarani i očajni zbog oslobađajuće presude vlasniku šećerane Zoranu Ćopiću, koji se tereti da je prao novac narko-bosa Darka Šarića.

"Fabrika je godinama zatvorena da bi na kraju bila donesena odluka koja nama ne ide u prilog. Tražili smo da se fabrika izuzme iz ovog procesa jer je evidentno da u nju nije ulagan nikakav nelegalan novac. Međutim, niko nije imao sluha za to", rekao je Stepanović.

On je dodao da su radnici nemoćni da bilo šta urade, te da jedino mogu tražiti sudsku naplatu potraživanja za koja imaju pravosnažnu presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA