Austrija: Poslanik ležao na pločniku i psovao - "Pomiješao sam alkohol i lijek" (VIDEO)

Australijski poslanik i bivši zamjenik premijera te zemlje Barnabi Džojs oglasio se nakon što je objavljen snimak na kojem leži na pločniku u Kanberi i psuje. Istovremeno, raste pritisak na Nacionalnu stranku Australije da sankcioniše svog člana.

Austrija: Poslanik ležao na pločniku i psovao - "Pomiješao sam alkohol i lijek" (VIDEO)
FOTO: Screenshot

Australijski poslanik i bivši zamjenik premijera te zemlje Barnabi Džojs oglasio se nakon što je objavljen snimak na kojem leži na pločniku u Kanberi i psuje. Istovremeno, raste pritisak na Nacionalnu stranku Australije da sankcioniše svog člana. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Guardian Australia tvrdi da Džojs nije prisustvovao stranačkom sastanku na kojem se raspravljalo o incidentu. Očekuje se da će šef stranke Dejvid Litlpraud obaviti razgovor sa Džojsom tokom današnjeg dana.

U petak je Daily Mail Australia objavio snimak na kojem Džoj leži licem prema gore na pločniku, dok su mu noge na žardinjeri za cvijeće, te telefonira i izgovara vulgarnosti. Džojs je za mrežu Seven priznao da je "napravio veliku grešku" miješajući alkohol s lijekom na recept koji je uzimao".

"Pijem lijekove na recept i kažu vam da se određene stvari mogu dogoditi ako pijete, i 100% su u pravu. Ne tražim saosjećanje i ne tražim izgovor. Ostaću pri tome. Sjeo sam na žardinjeru, pao sam i snimljen sam", istakao je, prenosi Index.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Premijer Entoni Albaneze je u petak rekao da se poslanik Džojs nalazi u "očito teškim okolnostima". U nedjelju je zatražio objašnjenje događaja.

"Mislim da će se ljudi takođe pitati kakva bi bila reakcija da se ministar iz moje vlade tako ponaša? Mislim da jednostavno treba objašnjenje onoga što se dogodilo", poručio je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA