Vaterpolisti Srbije i Hrvatske danas u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Vaterpolisti Srbije danas od 17 sati sastaju se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi protiv selekcije Hrvatske.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske danas u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva
FOTO: Glas Srpske

Klasik svjetskog vaterpola, nakon što su obe ekipe izborile olimpijsku vizu, doneće odluku o tome ko će u borbu za medalje, odnosno u polufinale protiv Mađara ili Francuza. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Hrvatska je ekipa vrhunskih pojedinaca koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobedimo i odemo u polufinale", istakao je u najavi meča srpski reprezentativac Đorđe Vučinić.

Gotovo svaki susret Srba i Hrvata je priča za sebe - Hrvati su uspešniji na Svetskom prvenstvu 3:2, na Olimpijskim igrama 2:1 u pobedama, Srbija je bolja na Evropskim prvenstvima 3:1.

U Budimpešti u četvrtfinalu SP Hrvatska je bila bolja 14:12, a Srbija može da se pohvali da je svaki susret za zlato dobila, od kojih su najvredniji na SP u Kazanju 11:4 i OI u Riju 11:7. Preostali parovi četvrtfinala: Španija - Crna Gora (14.00), Grčka - Italija (15.30), Mađarska - Francuska (18.30).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA