Osnovci iz Zabrđa obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika FOTO

Jezik je hranitelj naroda. Dokle god živi jezik, dokle ga ljubimo i počitujemo, njim govorimo i pišemo, pročišćavamo, dotle živi i narod, može se među sobom razumijevati i unmo sajedinjavati, ne preliva se u drugi, ne propada – riječi su velikog reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Osnovci iz Zabrđa obilježili Međunarodni dan maternjeg jezika FOTO

Vođeni njegovim riječima svake godine, 21. februara, u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" iz Zabrđa, obilježavaju Međunarodni dan maternjeg jezika i ukazuju na važnost i očuvanje jezika. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ove godine aktivnosti vezane za taj dan sproveli su u saradnji sa Narodnom bibliotekom Ugljevik. Učenici VII razreda su u saradnji sa bibliotekarkama Marijanom Lukić i Draganom Popović i nastavnicom srpskog jezika Jelenom Nešković kroz razgovor i edukativne igre ukazali na značaj maternjeg jezika, jer je jezik dio našeg identiteta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Povodom današnjeg dana učenici su pisali najljepšu srpsku riječ, davali objašnjenje za nju, a potom smo zajedno pravili rječnik najljepših srpskih riječi. Nizale su se razne riječi, neke i ponavljale, ali su objašnjenja koja su učenici davali za njih bila veoma interesantna. Izdvojićemo neke od njih: knjiga, crkva, prijateljstvo, ljubav, sreća, sumrak, Bogojavljenje… Učenici su uživali u radionici kroz čije su se aktivnosti zabavili, ali i naučili nešto novo, saopšteno je iz OŠ "Vuk Karadžić" Zabrđe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA