Međunarodni kongres HISPA BH treći put u Bijeljini

Treći međunarodni kongres HISPA BH „Zaštita srca i krvnih sudova - svjetski rezultati u regionalnom okruženju - uspjeh HISPA programa“, održaće se u Bijeljini od 15. do 17. marta u organizaciji Udruženja HISPA BH (Udruženje Centara za hipertenziju i prevenciju infarkta i šloga), Bolnice „Sveti Vračevi“ i Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje - ISVH.

Međunarodni kongres HISPA BH treći put u Bijeljini

Naučni skup se održava uz blagoslov patrijarha Porfirija, generalni pokrovitelj je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a pokrovitelji su i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Organizacionog odbora kongresa i direktor Bolnice „Sveti vračevi“, prof. dr Zlatko Maksimović, predsjednik Naučnog odbora kongresa, pomoćnik direktora IKV„Dedinje“, predsjednik Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje - ISVH i Udruženja Centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA, prof. dr Nebojša Tasić, a u počasnom odboru su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ministar zdravlja i socijalne zaštite dr Alen Šeranić.

Profesor dr Zlatko Maksimović je podsjetio je da je ovo drugi put da se u Bijeljini organizuje ovakav međunaroni naučni skup.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-I ove godine se okupljamo u Bijeljini da razmjenjujemo iskustva i da se družimo sa kolegama iz svih krajeva regiona i svijeta. Bijeljina je izrasla u regionalni centar organizacije naučnih skupova, ne samo da ispuni rastuće zahtjeve članova HISPA-e u vezi struke inauke, već i da pokaže svjetske rezultate HISPA-e u regionanolnom okruženju na polju prevencije, liječenja i rehabilitacije kardiovaskularnih bolesti“, rekao je prof. Dr Maksimović i istakao da će kongresu prisustvovati veliki broj eminentnih predavača iz regiona i svijeta, koji će razmijeniti ideje i iskustva, a program kongresa će biti akreditovan od strane Zdravstvenog savjeta RS kao Međunarodni kongres.

Predsjednik Naučnog odbora kongresa, pomoćnik direktora IKV„Dedinje“, predsjednik Svjetskog udruženja za vaskularno zdravlje - ISVH i Udruženja Centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA, prof. dr Nebojša Tasić je naglasio da je kongres izuzetno važan kako za bijlejinsku Bolnicu, tako i za cijelu Republiku Srpsku.

-Ova zdravstvena je izrasla u regionalnog gorostasa, posebno po pitanju kardiologije, a zahvaljjući viziji prof. dr Maksimovića, mnogo je urađeno i na prevenciji. Ovaj kongres će se baviti brojnim temama, a predavači će biti eminentni stručnjaci različitih profila. Oni će iz svih uglova osvijetiliti kako zaštiti ljudski organizam”, rekao je prof. dr Tasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

29°

  • 17:00

    29°C
  • 20:00

    26°C
  • 23:00

    22°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

379 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 14. Apr 2024. 15:00

Korona virus u Bijeljini
Ukupno slučajeva

13858 +12

Preminule osobe

351 +0

Podaci ažurirani: 06. Sep 2022.

BDBOX oglasi SVI OGLASI