Banda u Beogradu mučila ljude, pa tražila otkup za njih

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je otkrivena i uhapšena međunarodna banda otmičara koja je od porodica otetih tražila otkup od 200.000 i 100.000 evra putem video poziva.

Banda u Beogradu mučila ljude, pa tražila otkup za njih
FOTO: MUP Srbije/Kurir

Kurir je došao u posjed jednog od snimaka video poziva na kom se vidi kako od mladića kom oružje drže upereno u glavu traže da, najvjerovatnije od oca traži novac kako ga ne bi ubili. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Otmica koja podsjeća na one iz američkih akcionih filmova dogodila se 10. februara u Mladenovcu, a meta kidnapera su bila dvojica sirijskih državljana", otkrio je izvor ovog medija.

Grupa otmičara, držala je dvojicu mladića u kući u odvojenim sobama.

"Ruke su im bile vezane lisicama, a noge plastičnim uzicama. Tukli su ih drvenim palicama, prijetili im smrću i tražili da njihove porodice do 13. februara dostave otkup ukoliko žele da ostanu živi", objasnio je njihov sagovornik kako su po filmskom scenariju otmičari pokušavali da uzmu novac od porodica otetih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osumnjičeni otmičari su uhapšeni u iznajmljenoj kući u kojoj su mučili otete ljude, a nakon saslušanja u tužilaštvu, sud im je odredio pritvor.

Naime, banda ucjenjivača iz Iraka, Jordana i Sirije otela je 10. februara u Mladenovcu dvojicu sirijskih državljana i utamničila ih u iznajmljenoj kući.

"Do dolaska policije oteti ljudi su u kući bili držani u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama, a nogu plastičnim uzicama, dok su ih otmičari tukli drvenim palicama uz prijetnje smrću ukoliko im se do 13. februara ne dostavi traženi otkup za njihovo oslobađanje", otkriva izvor Kurira ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA