DAROVITA DJECA ZASLUŽUJU POSEBNU PAŽNJU Program "Naum" u školi "Vuk Karadžić" u Bijeljini

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Bijeljini, održano je uvodno predavanje u okviru aktivnosti Programa "Naum" koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom i Društvom psihologa Republike Srpske.

DAROVITA DJECA ZASLUŽUJU  POSEBNU PAŽNJU Program "Naum" u školi "Vuk Karadžić" u Bijeljini

Predavanje na teme: Umjetnička lirska pjesma i Narodna književnost održale su prof. dr Milena Ivanović i docent dr Suzana Bunčić sa Pedagoškog fakulteta iz Bijeljine koje su mentori nastavnici Slavici Račanović u radu sa potencijalno darovitim i/ili talentovanim učenicima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Važno je istaći da je u okviru ove aktivnosti, pri realizaciji nastavnih sadržaja, uočena potreba za pojačanom čitalačkom aktivnošću tako da je počeo sa radom Školski čitalački klub "Vuk" čiji je slogan "ČITATI - STVARATI- ČITATI- STVARATI".

Učenici zajedno sa svojim nastavnikom - mentorom pripremaju izložbu svojih umjetničkih ostvarenja kao i istraživačkih radova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Naša najveća sreća je upravo u tome što smo uspjeli da prepoznamo takve učenike, da im omogućimo i primjenu savremenih tehnologija i svakako što imamo nastavnika - mentora iz naše škole koji je obučen za rad sa darovitom djecom. Sljedeće godine očekujemo nastavnike - mentore takođe iz naše škole za neke druge predmete", poručeno je iz rukovodstva Škole.

Docent dr Suzana Bunčić i predsjednik Društva nastavnika srpskog jezika Republike Srpske, navela je, da je realizacija Programa "Naum" neminovnost koja nas očekuje u narednom periodu u vaspitno-obrazovnom sistemu, jer je razvijanje nastavničkih kompetencija u smislu prepoznavanja i razvoja potencijalno talentovanih i nadarenih učenika od izuzetne važnosti.

"Takvi učenici zahtijevaju posebnu pažnju, potrebno je stalno podsticati njihovo napredovanje iz oblasti u kojoj je prepoznat njihov potencijal. Takođe, ovom prilikom izražavam i nadu da će se u narednom periodu sve veći broj nastavnika uključiti u rad u okviru Programa "Naum"", poručila je Bunčićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA