Nakon pronalaska noža u rancu učenika u školi "Vladislav Ribnikar" oglasila se policija

Još se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se juče u rancu jednog učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" našao nož, da li je nož njegov i od koga ga je eventualno uzeo, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić i naveo da je najvažnije to da nožem nije nikome prijećeno i da bezbjednost djece nije bila ugrožena.

Nakon pronalaska noža u rancu učenika u školi "Vladislav Ribnikar" oglasila se policija
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Nož je pronađen u rancu dječaka i o tome je obaviješten prosvjetni radnik OŠ “Vladislav Ribnikar” koji je kontaktirao policijskog službenika zaduženog za bezbjednost u školi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Mi u ovoj školi svakoga dana u svakoj smjeni imamo angažovanih pet policijskih službenika, troje iz opšte nadležnosti i dvoje iz linije rada kriminalističke policije i oni su u prisustvu odgovornog lica pregledali ranac – rekao je Brkić.

Istakao je da će policija nastaviti da u saradnji sa nadležnim školskim organima posebnu pažnju posvećuje bezbjednosti učenika i naveo da se od prošlogodišnjih majskih tragedija svakodnevno više od 2.500 policijskih službenika angažuje na obezbjeđenju 1.832 osnovne i srednje škole u Srbiji.

MUP je juče saopštio da je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” oko 10.35 školskom policajcu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu i da je taj učenik odmah pronađen i doveden kod direktora škole.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako je navedeno, niko nije povrijeđen, niti je učenik ikome prijetio i svi učenici OŠ “Vladislav Ribnikar” su bezbjedni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA