Policijska akcija u Bijeljini i Zvorniku rezultat višemjesečnog rada sa tužilaštvom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio da je policijska akcija u Bijeljini i Zvorniku rezultat višemjesečnog zajedničkog rada policije sa tužilaštvom u borbi protiv organizovanog kriminaliteta.

Policijska akcija u Bijeljini i Zvorniku rezultat višemjesečnog rada sa tužilaštvom

On je naveo da su u akciji učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, kao i žandarmerijske jedinice Uprave policije i policijskih uprava.

Karan je istakao da je borba protiv organizovanog kriminaliteta jedan od najvećih strateških zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Organizovani krimninalitet je po svojoj prirodi težak, razara društvo u cjelini, zato koristimo i sve naše najsnažnije kapacitete u borbi protiv organizovanog kriminaliteta", dodao je Karan.

On je naglasio da je noćašnja akcija na području policijskih uprava Bijeljina i Zvornik izvedena u sjajnoj saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Bijeljini. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naime, prilikom realizacije planiranih aktivnosti u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno 15 lica koja su bila predmet kriminalističke obrade.

"Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedno lice je lišeno slobode po raspisanoj Interpolovoj potjernici", ističe se u saopštenju MUP-a Srpske.

Iz MUP-a su dodali da se nastavlja rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA