Moratorijum na štrajk u RS

Sindikati unutrašnjih poslova, uprave i obrazovanja, nauke i kulture stavili su danas moratorijum na štrajk u Republici Srpskoj.

Moratorijum na štrajk u RS

Sindikat uprave Republike Srpske donio je odluku o maratorijumu na štrajk te najavljuje dalju pravnu borbu. Predsjednik Sindikata uprave Tomislav Vrhovac prenio je na pres-konferenciji u Banjaluci osudu pritisaka koje je, kako kaže, Vlada vršila na njihovo članstvo.

- Nastvaljamo pravnu borbu jer nas Vlada nije preplašila pritiscima, kazao je Vrhovac i najavio da će se pokrenuti inicijativa za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odredaba Zakona o zaposlenim u javnim službama RS-a i podzakonskih akata, a koje se odnose na plate državnih služenika i minimum procesa rada.

Kao drugi vid sindikalne borbe najavio je korištenje svih vidova sindikalne borbe putem organiziranja protesta u cijeloj RS i koji neće biti prekinuti sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, a koji će „rezultirati erupcijom nezadovoljstva pred zgradom Vlade RS-a".

Vrhovac je rekao da je ponudio svoju ostavku, kao moralni čin, ali da ona nije prihvaćena. On i dalje tvrdi da je štrajk uspio i u upravi, iako je resorno ministarstvo navelo da niko ne štrajkuje.

Vrhovac kaže da, ako je to tačno, onda Vlada ne bi stalno držala pres-konferenciju i iznosila svoje tvrdnje o štrajku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    10°C
  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    8°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

196 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI