Gradsko pozorište "Semberija": Predstava o trinaest predstava

U petak, 1. marta u 20 časova, Gradsko pozorište "Semberija“ predstaviće najširoj publici svoje posljednje ostvarenje "Glasovi pozorišta“, po tekstovima raznih autora, a u režiji Dušana Tuzlančića.

Gradsko pozorište "Semberija": Predstava o trinaest predstava

Ova kolaž predstava bila je upriličena za proslavu Dana pozorišta, ali je zbog ograničenog broja mjesta i velikog interesovanja publike odlučeno da se uvrsti i u redovan repertoar. U predstavi igra kompletan ansambl bijeljinskog pozorišta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prateći hronološki 13 premijera, koliko je za četiri godine na večernjoj sceni izvelo Gradsko pozorište, ovaj igrokaz podsjeća nas na estetike i razvojne faze kroz koje su pozorište i ansambl prošli u ovom periodu. Predstava je, takođe, i lijep povod  da se svako od gledalaca podsjeti dosadašnjih ostvarenja i najboljih likova iz kratke istorije Gradskog pozorišta, od čuvenog „Što 'vo ne počinju'?“, prve replike izgovorene u istoriji bijeljinskog profesionalnog teatra kroz lik Tipičnog semberskog seljačine u Komediji ometenoj u razvoju, do stiha „Nije po tvom...“, iz završnog songa predstave Kumovi.

Poseban kuriozitet je što se uz svaku kupljenu ulaznicu za ovu predstavu, dobija i besplatna ulaznica za „Glasove predgrađa“ po dramskoj poeziji Ljubomira Simovića, koja je na repertoaru 15.marta.

Iz Gradskog pozorišta "Semberija“ zato pozivaju da ulaznice, po cijeni od 10 KM, što prije nabavite na biletarnici Centra za kulturu ili rezervišete na telefon 065011211, mejl [email protected],  kao i putem FB i Instagram naloga pozorišta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA