Dječak na električnom trotinetu slomio rampu na pružnom prelazu u Banjaluci (VIDEO)

Na pružnom prelazu Vrbanja u Banjaluci ponovo je zabilježen incident prelaska preko pruge uprkos činjenici da su zvučni signali najavljivali dolazak voza, a rampa bila spuštena.

Dječak na električnom trotinetu slomio rampu na pružnom prelazu u Banjaluci (VIDEO)
FOTO: Screenshot

Kao što se vidi na snimku koji su danas objavile Željeznice Republike Srpske, mladi korisnik električnog trotineta tokom vikenda iščupao je spuštenu rampu i na taj način, osim što je ugrozio svoju bezbjednost, nanio štetu imovini ŽRS, pišu Nezavisne. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Nerijetko se vozači drumskih vozila, biciklisti, pješaci a sada i korisnici električnih trotineta, ogluše na sva upozorenja i signalizaciju koja najavljuje dolazak voza, nesvjesni opasnosti kojoj su izloženi. Željeznice Republike Srpske ovaj put apeluju i na roditelje, da u komunikaciji sa svojim mališanima ukazuju na važnu činjenicu, da su kao učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te se obavezno zaustave ispred putnog prelaza. Lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima", kažu u ŽRS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA