Šulić: Pravbobranilaštvo BiH nema nadležnost za zemljište na Jahorini

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Pravobranilaštvo BiH nema nadležnost kada je riječ o prodaji zemljišta na Jahorini, da su to insinuacije političkog Sarajeva odakle žele da zaustave razvoj Srpske.

Šulić: Pravbobranilaštvo BiH nema nadležnost za zemljište na Jahorini
FOTO: Архива / Srna

"Za nas su obavezujući zakoni i propisi koje imamo u Republici Srpskoj i mišljenje Pravobranilaštva Srpske", rekao je Šulić novinarima u Banjaluci komentarišući prodaju zemljišta na Jahorini. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šulić je rekao da Pravobranilaštvo BiH pokušava da izađe iz svojih nadležnosti, kao i sve što je u BiH.

"Možda nekoga boli činjenica za iznos za koji je prodata zemlja i da se tamo planira investicija po regulacionom planu od 500 do 600 miliona KM koja će proširiti smještajne kapacitete na Jahorini i omogućiti nova radna mjesta za taj dio Republike Srpske", pojasnio je Šulić.

Šulić je istakao da se želi zaustaviti privredni i svaki drugi razvoj Republike Srpske. "To su insinuacije iz političkog Sarajeva. Nažalost, i Pravobranilaštvo BiH je potpalo je pod uticaj nelegalnog visokog predstavnika. Mi i dalje nastavljamo sve da radimo po zakonima i propisima Republike Srpske", zaključio je Šulić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kompanija "Drvo-eksport" iz Teslića kupila je zemljište na Jahorini za 41 milion KM čime je krenula u realizaciju velikog projekta izgradnje ukupno sedam objekata hotela, apart-hotela koji će imati oko 80.000 metara kvadratnih.

Ukupno je planirano da se na Jahorini investira više od pola milijarde KM, rečeno je ranije u toj kompaniji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA