Bijeljina: Pooštriti kazne za uzurpaciju parkinga za invalide

Lica sa invaliditetom u Bijeljini, okupljena u Koaliciji udruženja "Kolosi", smatraju da treba pooštriti kazne za nesavjesne vozače koji uzurpiraju parking namijenjen invalidima, izjavio je Srni tehnički sekretar Koalicije Milorad Jović.

Bijeljina: Pooštriti kazne za uzurpaciju parkinga za invalide
FOTO: Srna

"Intenzivnije radimo na ovom problemu od novembra prošle godine kada smo u prostorijama Saveza opština i gradova Republike Srpske održali okrugli sto o ovoj temi, kojem su prisustvovali predstavnici relevantnih ustanova", rekao je Jović i podsjetio da je Bijeljina grad kojem inače nedostaje parkinga. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On smatra da je preventivnim djelovanjem potrebno podići nivo svijesti vozača i javnosti kako ne bi dolazilo do uzurpacije parking-mjesta obilježenih za lica sa invaliditetom.

Jović smatra i da Gradska uprava Bijeljina treba da omogući obilježavanje dodatnih parkinga za lica sa invaliditetom.

On je napomenuo i da je neohodno dopuniti horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i pojačati vidljivost parkinga za invalide, ali i poboljšati pristupačnost javnim institucijama i korištenju parkinga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Potrebno je sprečavati zloupotrebu korištenja kartica za prevoz lica sa invaliditetom, te sa saobraćajnom policijom i putem medija upoznati javnost i vozače o pooštrenim mjerama kaznenih odredaba za uzurpaciju parking mjesta obilježenih za lica sa invaliditetom", rekao je Jović.

Koalicija "Kolosi" okuplja 12 udruženja osoba sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA