Učenica iz Cazina postavila uznemirujuću poruku na Instagramu

 • BiH
 • 27. Feb 2024.

Pripadnici policije Unsko sanskog kantona identifikovali su maloljetnu žensku osobu s područja Grada Cazina koja je jučer na Instagramu ostavila poruku da će pucati po svojoj školi, što je unijelo veliko uznemirenje u ovdašnjoj javnosti.

Učenica iz Cazina postavila uznemirujuću poruku na Instagramu

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, policija je uz pomoć inspektora Federalne policijske uprave i njihovog odjela za borbu protiv sajber kriminala odmah poduzela aktivnosti kako bi se otkrila pozadina i autor poruke. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Policija ja izašla na teren i došlo se do saznanja da je objavu na društvenoj mreži Instagram postavila maloljetna ženska osoba s područja Cazina. U ovome trenutku mogu potvrditi kako se ne radi o ozbiljnim porukama, već više o nesmotrenosti ove osobe koja je takvu poruku objavila na društvenim mrežama", potvrdio je Šiljdedić.

Inače, nakon poznatog slučaja u beogradskoj školi Ivan Ribnikar, policija na ovim prostorima krajnje ozbiljno pristupa i istražuje ovakve i slične poruke koje promovišu ili potiču na nasilje u školskim objektima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

 • 17:00

  14°C
 • 20:00

  11°C
 • 23:00

  9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

110 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

324 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI