Nešić: Izmjenama zakona riješiti problem nedostatka graničnih policajaca

  • BiH
  • 27. Feb 2024.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da bi problem nedostatka graničnih policijaca mogao biti riješen izmjenama Zakona o policijskim službenicima BiH na način da se graničnim policajcima i ovlaštenim službenim licima dozvoli da u službi mogu ostati do 65 godina, bez obzira na godine radnog staža.

Nešić: Izmjenama zakona riješiti problem nedostatka graničnih policajaca

Nešić je naglasio da se konstantno radi na rješavanju problema nedostatka graničnih policajaca, ali da to otežavaju kompleksne procedure prijema novih ljudi u Graničnu policiju BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je rekao da je otvaranja procesa pregovora o sporazumu sa Agencijom za evropsku graničnu i obalnu stražu /Fronteks/ BiH veliki korak za BiH koja želi da bude dio evropskog prostora.

"Naše policijske agencije ispunjavaju sve zadatke", istakao je Nešić i izrazio očekivanje da će ugovor sa Fronteksom biti uskoro potpisan, što će ojačati bezbjednost, posebno na granicama.

On je istakao da BiH, od svih u regionu, ima najveći priliv migranata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Očekujem da taj trend, kada već ne možemo da zaustavimo, bar da ga kontrolišemo, a za to su nam potrebne jake bezbjednosne agencije. Najveći priliv migranata je iz pravca Srbije i svi oni idu prema Bihaću, Brodu i Gradišci", rekao je Nešić novinarima u Sarajevu.

Nešić je rekao da je odlična saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa Graničnom policijom BiH.

On je podsjetio na to da je mandat ministra započeo uz poruku da će biti nulta stopa tolerancije prema kriminalu i korupciji."Moj cilj je da u BiH nema nedodirljivih, odnosno da im funkcija ne služi kao zaštita od kriminalnih aktivnosti", poručio je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA