HERCEGOVCI SEMBERIJE I MAJEVICE: Novo rukovodstvo i ambiciozni planovi za 2024. godinu

Udruženje Hercegovaca „Jovan Dučić“ u Bijeljini na svojoj redovnoj godišnjoj Skupštini izabralo je novo rukovodstvo i najavilo okvirni plan aktivnosti u 2024. godini.

HERCEGOVCI SEMBERIJE I MAJEVICE: Novo rukovodstvo i ambiciozni planovi za 2024. godinu

Za novog predsjednika Udruženja izabran je Borislav Radovanović, doktor medicine iz Bijeljine, za predsjednika Upravnog odbora Bojan Čabrilo, diplomirani pravnik iz Bijeljine, na mjestu sekretara ostao je Vladimir Radulović, a i Upravni odbor je dobio nove članove, uglavnom mlađe generacije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U obraćanju nakon izbora, Radovanović je istakao da mu je velika čast što je izabran na čelo zavičajnog Udruženja koje je u prvih godinu dana počelo ozbiljno da radi i da za kratko vrijeme okupi značajan broj Hercegovaca i prijatelja Hercegovine iz Semberije i Majevice i da očekuje da će, uz podršku članstva, u ovoj godini Udruženje biti još prepoznatljivije po svojim aktivnostima, razvnovrsnosti događaja koje organizuje, ali i nastavku rada na povezivanju Semberije i Hercegovine koje povezuju ljudi, prošlost, sadašnjost, ali i budućnost.

Osvrćući se na aktivnosti u prvoj godini postojanja Udruženja prvi predsjednik Spasoje Albijanić i dosadašnji predsjednik UO Dimitrije Ćeranić su ocijenili da su zadovoljni tempom kojim je Udruženje „Jovan Dučić“ zakoračilo na društvenu, kulturnu i privrednu scenu Bijeljine, dajući primjer kako treba da djeluju zavičajna udruženja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjećamo da su u organizaciji ovog Udruženja tokom prethodnih dvanaest mjeseci održano književno veče posvećeno stvaralaštvu Rajka Petrova Noga, tribina o stradanju Srba u logoru Jadovno i drugim logorima u NDH, pružena je podrška novouspostavljenoj kulturnoj manifestaciji „Dučićevi i Magini sati“, organizovan je prvi Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine, a kruna aktivnosti je bilo prvo Hercegovačko sijelo u Bijeljini.

Za narednih dvanaest mjeseci najavljene su nove književne večeri i drugi kulturni događaji na kojima će učestvovati istaknuti Hercegovci, drugo izdanje Hercegovačkog sijela, ali i iznenađenja kojima ovo Udruženje želi da obogati društveni život Semberije i Majevice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA