Nikšić nakon sastanka u Mostaru: Opredijeljeni za nastavak rada i pronalaženje kompromisa

  • BiH
  • 27. Feb 2024.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić izjavio je u Mostaru nakon sastanka lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH da ostaje opredjeljenje za nastavak rada i pokušaj pronalaženja kompromisa, te da mu se čini da su najbliži dogovoru o zakonu o sprečavanju sukoba interesa.

Nikšić nakon sastanka u Mostaru: Opredijeljeni za nastavak rada i pronalaženje kompromisa

"Danas smo ostali na pozicijama na kojima jesmo, ali otvoreni da ćemo pokušati raditi na bilo kojem od ovih zakona. Čini mi se da je zakon o sprečavanju sukoba interesa najbliži da ga okončamo i završimo tu priču. Pozicije su kada je riječ o zakonu o sudovima i izbornom zakonu ostale prilično zakovane u ovim spornim pitanjima", naveo je Nikšić i dodao da niko nije bio presretan kada se dogovaralo o izlasku pred novinare s obzirom na to da su do sada bile bolje vijesti i dogovori. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da su kada je riječ o izbornom zakonu, napravljeni značajni iskoraci u drugim oblastima.

Nikšić je rekao da je očigledno da su se do sada kompromisi mogli postizati, te da svaki sljedeći podrazumijeva da svako misli da je "kompromis ono što on smatra i pozicije koje trebaju biti u zakonima".

"Ono što mene motiviše da i kada se ne saglasimo i ne dogovorimo radimo u atmosferi koja ne znači nikakve sukobe, podjele, svađe. Iznijeli smo svoje stavove i sada ćemo pokušati dalje to da rješavamo", dodao je Nikšić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Mostaru je održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića, te lidera stranaka "trojke" - SDP-a Nermina Nikšića, Naroda i pravde Elmedina Konakovića i Naše stranke Edina Forte.

U delegaciji SNSD-a bili su i Željka Cvijanović, Staša Košarac, te Snježana Novaković Bursać. Prisustvovali su i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te iz Narodne partije Srpske Senka Jujić.

Prisustvovali su i iz HDZ-a BiH Borjana Krišto, Darijana Filipović i Davor Bunoza, iz Naroda i pravde Aljoša Čampara, Naše stranke Peđa Kojović i Sabina Ćudić, te iz SDP-a Nerin Dizdar.

Vezane vijesti:

Ništa od dogovora: Lideri političkih partija koje čine vlast na nivou BiH nisu uspjeli dogovoriti usvajanje zakona

Čović: Na sastanku u Mostaru nije napravljen očekivani iskorak

Dodik: Dosta je urađeno, očekujemo datum početka pregovora

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA