Cvijanović: Ustav Srpske je mirnodopski akt

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da je Ustav Republike Srpske mirnodopski akt, koji je Skupština srpskog naroda u BiH jednoglasno usvojila prije izbijanja ratnih sukoba u BiH.

Cvijanović: Ustav Srpske je mirnodopski akt
FOTO: Glas Srpske

Cvijanovićeva je istakla da je, donošenjem najvišeg političkog i pravnog akta, Republika Srpska uspostavila ustavnopravni i institucionalni poredak, potvrdivši svoj demokratski kapacitet. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-O njegovoj vrijednosti najbolje svjedoči dugotrajnost, kao i stabilnost političkog sistema i institucija koje su na osnovu njega uspostavljene - poručila je Cvijanovićeva, povodom 32 godine od donošenja Ustava Srpske.

Ona je navela da je zahvalna onima koji su tada, u izazovnim i složenim vremenima, imali svijest o važnosti donošenja Ustava koji je bio i ostao temelj funkcionisanja Republike Srpske.

-Naš zadatak je da na tim temeljima nastavimo da razvijamo Srpsku kao moderno demokratsko društvo slobodnih i ravnopravnih građana, ali i da čuvamo njene nadležnosti i institucionalni kapacitet u skladu sa ustavima Republike Srpske i BiH - naglasila je Cvijanovićeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA