Bukejlović: Usvajanje novog Ustava Srpske kompleksan proces

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je danas Srni da je Ustav Srpske temelj ustavnopravnog sistema kojim je garantovano jednako ustavnopravno uređenje, primjena i vladavina prava.

Bukejlović: Usvajanje novog Ustava Srpske kompleksan proces
FOTO: Glas Srpske

Bukejlović smatra da bi, zbog brojnih promjena, koje je pretrpio prvi Ustav Republike Srpske bilo potrebno razmotriti mogućnost donošenja novog kada se za to steknu uslovi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-S obzirom na činjenicu da je promijenjeno dvije trećine Ustava, bilo bi dobro da Narodna skupština Republike Srpske razmotri odluku o donošenju novog Ustava Republike Srpske - rekao je Bukejlović.

On je ocijenio da je usvajanje novog Ustava Srpske kompleksan proces koji bi trebalo da se zasniva na temeljnoj analizi, kao i da bi u njegovo razmatranje i donošenje trebalo da budu uključeni najstručniji ljudi u Republici Srpskoj.

Bukejlović je naglasio da se Ustavom Srpske, nakon 32 godine, štiti suverenitet i identitet, te omogućava primjena vladavine prava i slobode svim građanima Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je ponovio da je Ustavom iz 1992. godine Republika Srpska konstituisana kao trajna kategorija i izraz volje naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA