Solaković: Potpisivanje sporazuma značajan korak ka stručnom usavršavanju učitelja

Predstavnici Stručnog i naučnog udruženja „Centar za obrazovnu tehnologiju Republike Srpske“ i Društva učitelja Republike Srpske 24. februara su potpisali Sporazum o saradnji.

Solaković: Potpisivanje sporazuma značajan korak ka stručnom usavršavanju učitelja

Marina Knežević mr. raz. nastave, predsjednik Društva učitelja Republike Srpske, istakla je da je sporazum potpisan u skladu sa polaznim osnovama i ciljevima oba udruženja, te zajedničkim interesima koji su zasnovani na aktivnostima u vezi unaprijeđenja nastavnog procesa primjenom obrazovnih tehnologija odnosno informaciono-komunikacione tehnologije, kao i tehnologija obrazovanja, i uopšte razvoja svih aspekata razredne nastave u Republici Srpskoj. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Obje strane su sse usaglasile da ovim sporazumom utvrde principe buduće saradnje koja se ogleda u razmjeni iskustava i sprovođenju zajedničkih aktivnosti stručnog usavršavanja nastavnika razredne nastave i promocije svih aktivnosti koje će ponuditi uzajamno svom članstvu ili realizovati zajednički.

Predsjednik Centra za obrazovnu tehnologiju Republike Srpske, dr Igor Solaković, naveo je da potpisivanje sporazuma predstavlja značajan korak prema konkretnijoj realizaciji permanentnog usavršavanja nastavnika razredne nastave u struci, a posebno u oblasti primjene obrazovnih tehnologija na čemu će biti zasnovana savremena škola i za šta se treba pripremati na vrijeme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predstavio je da će se prvi vid saradnje predstavljati učešće zainteresovanih članova Društva učitelja Republike Srpske u programu stručnog usavršavanja nastavnika osnovnih škola u oblasti digitalnih kompetencija.

- Svi zainteresovani učitelji će imati priliku da učestvuju u onlajn seminaru „Didaktičko-metodičko oblikovanje digitalnih nastavnih časova“ koji je akreditovan kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije i realizuje se u saradnji sa Agencijom „Učasoft“ iz Srbije. Navedeni program za nastavnike i profesore škola u Bijeljini finansira Gradska uprava Grada Bijeljina. U toku su aktivnosti na pronalaženju finansijera ovog programa za sve zainteresovane nastavnike i profesore škola na nivou cjelokupne Republike Srpske, istakao je Solaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA