Kako da vam peškiri budu blistavo bijeli i mekani

Nekada vam se čini da je bijele peškire nemoguće održavati dugo nježnim i blistavo bijelim, jer poslije određenog vremena dobiju sivkastu boju.

Kako da vam peškiri budu blistavo bijeli i mekani
FOTO: DepositPhotos

Međutim, u hotelima i spa centrima su uvek beijli kao snijeg iako se često koriste. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako bi i vaši kod kuće bili takvi, stručnjak za čišćenje preporučuje bijelo sirće, izbjeljivač i dodatni balzam za održavanje tkanine, kako bi peškiri mirisali svježe i bili blistavo bijeli.

Trik sa bijelim sirćetom se koristi u hotelima i spa centrima, piše ATV.

Sve što treba da uradite jeste da dodate 2-3 šolje sirćeta preko peškira, a u mašinu stavite deterdžent kao inače. To će pomoći da se uklone sve naslage omekšivača, unište bakterije i neprijatni mirisi. U ovom slučaju peškire perite na temperaturi od 60 stepeni. Ne stavljajte omekšivač tokom pranja peškira jer on sprečava ulazak vlage i čini ih suvim i grubim na dodir.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Da bi ostali mekani, peškire treba sušiti u sušilici. Ako je nemate, osušite ih napolju, ali ih poslije 30 minuta sušenja napolju protresite i okrenite naopako. Imajte na umu da peškiri nisu vječni. Stručnjaci savjetuju da se promijene poslije dvije godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA