Višković: Ne izazivati nikakve tenzije u Brčkom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je sinoć u Brčkom da u distriktu ne treba izazivati nikakve tenzije.

Višković: Ne izazivati nikakve tenzije u Brčkom

Komentarišući najavljeni defile Bošnjaka u Brčkom povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao "dan nezavisnosti BiH", Višković je rekao da takve stvari ne doprinose razvoju i napretku Distrikta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bivši pripadnik odreda "El mudžahedin" Sanin Musa pozvao je na "Fejsbuku" ljude da sutra učestvuju u defileu automobilima sa ratnim zastavama povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao "dan nezavisnosti BiH".

On najavio da je u 13.00 časova predviđen polazak defilea ulicama Brčkog, gdje je u planu da dođu ljudi iz mnogih gradova FBiH, zato što smatra da je Brčko u "trenutnoj geopolitičkoj situaciji najvažnija tačka u BiH".

Policija Brčko distrikta zaprimila je obavještenje o održavanju mirnog okupljanja - auto-defilea povodom obilježavanja 1. marta u organizaciji Bosanske narodne stranke - Sanina Muse i preduzela je sve mjere radi prikupljanja informacija značajnih za njegovo bezbjedno održavanje, rekao je Srni ranije šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA