Predao se trgovac drogom sa Evropolove liste najtraženijih kriminalaca

Član grupe trgovaca drogom, koji se nalazio na Evropolovoj listi 54 najtraženija kriminalaca 2022. godine, predao se policiji, objavila je danas mađarska policija.

Predao se trgovac drogom sa Evropolove liste najtraženijih kriminalaca
FOTO: Depositphotos

Muškarac (35) se u sredu pojavio u policijskoj stanici u Debrecinu u istočnoj Mađarskoj i uhapšen je, a sud mu je istog dana odredio istražni pritvor. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U saopštenju za javnost se navodi da su Ištvan V. Šandor i njegovi saradnici, uključujući čovJeka koji se predao, Andraš C, upravljali sofisticiranom opremom za uzgoj i preradu kanabisa u okrugu Bač-Kiškun, u centralno-južnoj Mađarskoj 2020. i 2021. godine, kao dio operacija vrednih 763.000 evra, navodi MTI.

Policija je 21. maja 2021. upala u prostorije i zaplenila 165 kilograma marihuane i kokaina, a potom je od članova grupe zaplijenjena i imovina vrijedna 966.816 evra. Istražitelji su uspeli da identifikuju svih sedam članova kriminalne grupe.

Dvojica su ubrzo uhvaćena u Mađarskoj, dok su evropske i međunarodne poternice raspisane za pet članova u bekstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Evropol je pokrenuo medijsku kampanju Game Over u novembru 2023. i uključio je podatke o mađarskoj kriminalnog ogranizaciji na svojoj veb stranici i drugim medijima.

Za Tamašem Bagamerijem je dalje je raspisana poternica, a od jula 2023. zauzeo je mesto Ištvana V Šandora na poternici Evropola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA