Pojačane mjere i radnje u saobraćaju, uz asistenciju žandarmerije

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske preduzimaju pojačane mjere i radnje u saobraćaju, uz asistenciju jedinica žandarmerije, rečeno je Srni u MUP-u.

Pojačane mjere i radnje u saobraćaju, uz asistenciju žandarmerije
FOTO: Ilustracija / Arhiva

Iz MUP-a su naglasili da je riječ o akciji "Ljevak" u okviru koje se kontrolišu lica i vozila, a ne o kontrolnim punktovima na enitetskoj liniji, kako prenose pojedinici mediji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pojedini mediji u FBiH javljaju da su, prema navodima čitalaca, na entitetskoj granici između FBiH i Republike Srpske kod Doboja postavljeni kontrolni punktovi MUP-a Srpske na kojima policajci vrši kontrolu vozila.

Srna nezvanično saznaje da se bezbjednosne mjere i radnje sprovode zbog održavanja auto-defilea u Brčko distriktu, sa ratnim zastava tzv. Armije BiH, povodom 1. marta, a koji treba da predvodi bivši pripadnik odreda "El mudžahedin" Sanin Musa.

Policija Brčko distrikta se tim povodom obratila svim policijskim agencijama u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je ranije Srni da Policija preduzima sve potrebne mjere i radnje u saradnji sa policijskim agencijama iz BiH, Agencijom za istrage i zaštitu BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalnom upravom policije sa nadležnim kantonalnim MUP-ovima i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH.

"Takođe, događaj procjenjujemo i u saradnji sa svim relevantnim međunarodnim faktorima u sektoru bezbjednosti u BiH", naveo je Pisić.

Bivši pripadnik odreda "El mudžahedin" Sanin Musa pozvao je na "Fejsbuku" ljude da danas učestvuju u defileu automobilima sa ratnim zastavama povodom 1. marta, koji se u dijelu FBiH obilježava kao "dan nezavisnosti BiH".

On najavio da je u 13.00 časova predviđen polazak defilea ulicama Brčkog, gdje je u planu da dođu ljudi iz mnogih gradova FBiH, zato što smatra da je Brčko u "trenutnoj geopolitičkoj situaciji najvažnija tačka u BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA