Uskoro predstavljanje digitalnog novčanika u BiH

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH Almir Badnjević istakao je u razgovoru sa direktorom Kancelarije američke Ambasade u Banjaluci Todom Bulokom važnost digitalnog potpisa i najavio uskoro predstavljanje digitalnog novčanika koji će poboljšati korisničko iskustvo.

Uskoro predstavljanje digitalnog novčanika u BiH
FOTO: Srna

"Digitalni potpis koji je IDDEEA BiH nedavno implementirala predstavlja jednu od osnovnih tehnoloških komponenti ovog sistema, koji omogućava građanima da elektronski potpisuju dokumente i obavljaju poslove sa institucijama BiH i privrednim subjektima na brz, efikasan i siguran način", pojasnio je Badnjević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bulok je rekao da je prva velika korist digitalnog potpisa za građane BiH znatna ušteda vremena, što posebno olakšava život ljudima koji žive u udaljenim područjima ili onima koji su mobilno ograničeni.

Na današnjem sastanku predstavljeni su noviteti koje je Agencija napravila u proteklom periodu, sa posebnim osvrtom na digitalne inovacije, saopšteno je iz IDDEEA.

Bulok je naglasio važnost partnerstva između IDDEEA BiH i SAD u poboljšanju sistema identifikacije i evidencije u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U saopštenju se navodi da partnerstvo i tehnološke inovacije predstavljaju siguran korak ka modernizaciji sistema identifikacije i evidencije u BiH, što će rezultirati poboljšanim korisničkim iskustvom i olakšanjem života građanima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA