Dostupan Vodič za građane kroz budžet Republike Srpske

Ministarstvo finansija Republike Srpske započelo je aktivnosti na izradi srednjoročnih globalnih budžetskih politika u skladu sa budžetskim kalendarom i Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srpske, a budžetski korisnici su u obavezi da pripreme i resornom ministarstvu dostave prijedloge prioriteta za izradu Dokumenta okvirnog budžeta Republike Srpske za period 2025-2027. godine, što je polazna osnova za proces budžetskog planiranja, navedeno je u saopštenju.

Dostupan Vodič za građane kroz budžet Republike Srpske

Iz Ministarstva dodaju da su uvjereni da sveobuhvatno učešće javnosti može značajno da doprinese ekonomskom rastu i razvoju i unaprijedi upravljanje javnim finansijama i održavanja dugoročne fiskalne stabilnosti.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i raspodjelu sredstava, Ministarstvo finansija je na svojoj internet stranici objavilo Vodič za građane kroz budžet Republike Srpske. 

Vodič za građane kroz budžet Republike Srpske možete pogledati NA OVOM LINKU

"Budžet Republike Srpske za 2024. godinu iznosi 5,7 milijarde KM, a pri njegovoj izradi se težilo pravičnoj raspodjeli budžetskih sredstava u skladu sa trenutnim ekonomskim kretanjima, uz istovremeno održanje stabilnosti javnih finansija Republike Srpske. U Vodiču kroz Budžet Republike Srpske je iskazan način prikupljanja sredstava, kao i njihov utrošak, naveli su u saopštenju iz Ministarstva finansija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA