Nešković: Ne radi se o populizmu već o zaštiti mog naroda, Republike Srpske i njene imovine

"Zakon o Ustavnom sudu BiH je najznačajniji zakon na nivou BiH. Drago mi je što je nakon mog insistiranja od avgusta dobio podršku da se nađe na dnevnom redu. Žao mi je što su delegati Kluba Bošnjaka napustili sjednicu... Sami evropski predstavnici govore da je potrebno strane sudije zamijeniti domaćim. Ovdje se ne radi o populizmu, nego o zaštiti mog naroda i Republike Srpske”, istakao je Želimir Nešković, delegat u Domu naroda BiH.

Nešković: Ne radi se o populizmu već o zaštiti mog naroda, Republike Srpske i njene imovine

“Ustavni sud je donosio takve odluke, gdje su srpske sudije preglasavane. Na prvom mjestu se radi o imovini Srpske. Pričamo o evropskim zakonima, sve je to lijepo, ali ako se zadire u pitanje imovine Srpske, mi nismo za to. Zbog toga sam svih ovih mjeseci insistirao na zakonu o Ustavnom sudu. Za to nam je neophodan razgovor sva tri naroda”, naglasio je Nešković. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Drago mi je što je konačno zaštićen status mene kao delegata, kaže on, jer od avgusta postoji trend kršenja poslovnika i kršenja mojih prava.

“Nije se dozvoljavalo da se priča o ovom zakonu, ali vidjećemo kakvu će sudbinu imati na idućoj sjednici", rekao je delegat SDS-a Želimir Nešković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA