Savjet ministara ponovo o tekstu Nacrta Zakona o Sudu BiH

  • BiH
  • 19. Mar 2024.

Nacrt zakona o Sudu BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde, trebalo bi da se nađe na dnevnom redu današnje sjednice Savjet ministara.

Savjet ministara ponovo o tekstu Nacrta Zakona o Sudu BiH
FOTO: Depositphotos

Nacrt zakona o Sudu BiH, koji se odnosi na ispunjavanje kriterijuma za otvaranje pregovora BiH sa EU, trebalo je da bude razmatran na prethodnoj sjednici održanoj 12. marta, ali se ministri o njemu nisu izjašnjavali. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je nakon te sjednice da je resorni ministar zatražio dodatno vrijeme, zbog čega je izjašnjavanje ostavljeno za danas.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde, kao i Nacrt zakona o dopuni Zakona o administrativnim taksama na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog strategije i akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period 2024-2029. godine, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sjednica će biti održana u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu od 12.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA