Bijeljina: Sutra početak republičke kampanje o bezbjednosti vozača traktora

Auto moto savez /AMS/ Republike Srpske i bijeljinsko Auto-moto društvo "Sigurnost" sutra će u mjestu Ljeskovac kod Bijeljine ozvaničiti početak republičke preventivne kampanje posvećene bezbjednosti vozača traktora i drugih poljoprivrednih mašina na javnim putevima.

Bijeljina: Sutra početak republičke kampanje o bezbjednosti vozača traktora
FOTO: Depositphotos

Povodom akcije "Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" biće organizovano okupljanje vozača traktora kojima će biti održano predavanje i podijeljena žuta rotaciona svjetla, saopštno je iz AMS-a. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cilj ove aktivnosti je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj povećanjem bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.

"AMS Republike Srpske podsjeća da na traktoru za vrijeme vožnje po javnom putu mora biti upaljeno žuto rotaciono svjetlo. Ono omogućava pravovremeno uočavanje traktora i smanjuje rizik od saobraćajne nezgode", dodaje se u saopštenju.

U realizaciji kampanje, koja će trajati do 31. marta, učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Agencija za bezbjednost saobraćaja, AMS sa auto-moto društvima i lokalne zajednice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Početak akcije planiran je sutra u 12.00 časova u prostorijama Mjesne zajednice Ljeskovac kod Bijeljine, a izjave za novinare prije početka događaja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA