Marković: Neka Luka Petrović u Ugljevik donese aneks ugovora potpisan sa firmom "Komsar"

Budući da je generalni direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“ Luka Petrović izjavio da je spreman da dođe u Ugljevik i lično objasni radnicima Rudnika i termoelektrane (RiTE) „Ugljevik“ kako se dodjeljuju koncesije, neka sa sobom ponese i objelodani aneks ugovora koji su 2021. godine potpisali sa firmom „Komsar“ Rašida Serdarova i pokuša to da im objasni.

Marković: Neka Luka Petrović u Ugljevik donese aneks ugovora potpisan sa firmom "Komsar"

Rekao je ovo narodni poslanik i potpredsjednik PDP Slaviša Marković, ističući da je potrebno sporni aneks detaljno objasniti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Iako su probijeni svi rokovi za izgradnju termoelektrane „Ugljevik 3“, oligarhu Serdarovu je tim aneksom Vlada Republike Srpske produžila koncesiju na dodatne 44 godine. Čime je Serdarov zadužio Republiku Srpsku da mu se prave toliki ustupci? – pita Marković.

Marković kaže da bi valjalo objasniti i zašto su „Komsaru“ dozvolili da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW, suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice.

- Ako bude dolazio u Ugljevik, neka Petrović spremi i objašnjenje zašto su istoj firmi dali kop Ugljevik Istok 2, najlakši za eksploataciju i najbogatiji rudom. I Petrović i resorni ministar i čitava Vlada Republike Srpske imaju mnogo toga da objasne, ne samo radnicima RiTE „Ugljevik“, nego i svim građanima Republike Srpske čije prirodno bogatstvo eksploatiše strani milijarder – poručio je Marković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA