Izaći iz začaranog kruga prošlosti

  • BiH
  • 04. Feb 2013.

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izrazili su zadovoljstvo unapređenjem odnosa dvije zemlje i najavili intenzivniju saradnju na svim poljima, posebno u oblasti privrede, poručivši da treba izaći iz začaranog kruga prošlosti.

Izaći iz začaranog kruga prošlosti

Dačić je poslije sastanka u Beogradu rekao da očekuje da će se uskoro i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastati sa Predsjedništvom BiH, te najavio održavanje foruma dvije zemlje dva puta godišnje.

On je istakao da Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, ostaje dosljedno opredijeljena za poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, te da će podržati svaki dogovor koji prihvate sva tri naroda i oba entiteta.

Dačić je dodao da je Srbija opredijeljena za razvoj odnosa na bazi dobrosusjedstva, te istakao potrebu saradnje u ekonomiji, kulturi, vojnoj ekonomiji, nastupima na trećim tržištima.

Dačić je rekao da Srbija želi dobre odnose i sa Federacijom BiH. Bevanda je naveo da je zadovoljan sastankom, dodajući da između njega i Dačića ne trebaju nikakvi posrednici.

"Mislim da svi i regionu imamo dovoljno pameti, obrazovanja i znanja da nam ne treba posrednik", dodao je Bevanda.

On je istakao da je važno da dvije zemlje zajednički apliciraju za sredstva iz evropskih pretpristupnh fondova.

Bevanda je rekao da se sa pitanjem granice Srbije i BiH spekuliše i da postoje samo četiri sporne tačke, koje će definisati eksperti, a nakon toga biće postignut politički dogovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA