Grad koji je zatrpan napuštenim automobilima (VIDEO)

Grad u Kaliforniji s nešto manje od pola miliona stanovnika je u svega šest mjeseci zabilježio gotovo 14.000 napuštenih vozila.

Grad koji je zatrpan napuštenim automobilima (VIDEO)
FOTO: Screenshot

Oklend je doslovno zatrpan napuštenim automobilima koji s vremenom, nakon što ih rastave preprodavači dijelova, stoje kao olupine na ulicama grada sve dok ih ne pokupe gradske vlasti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Samo u zadnjih šest mjeseci vlasti su zaprimile gotovo 14.000 dojava o napuštenim vozilima, što je na nivou koju imaju osjetno veći San Francisko i Baltimore zajedno.

Stvar se dodatno pogoršala ove godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Grad više nema gdje da skladišti napuštena vozila. Godišnje plaćaju milion dolara, a na samo jednom odlagalištu se nalazi oko 2.000 vozila. Sada više nema dodatnih prostora te su u gradu odlučili da reaguju samo na napuštena vozila koja smetaju odvijanju svakodnevnog saobraćaja.

To znači da će gradske vlasti skloniti automobil ga neko ostavi auto ispred ulaza, ali ne i na negdje gdje nikome ne smeta, na parkingu ili ispred škole. ABC7 News je otišao na vožnju s gradskim odbornikom Noelom Galom i u pola sata vožnje uspio da detektuje oko 50 napuštenih automobila.

Prošli su i dijelovima gradova gdje većina vozila završi na rastavljanju zbog skidanja i preprodaje dijelova. Iako policija zna za ove ilegalne aktivnosti, jednostavno nema kapaciteta za reakciju, pa se na kraju ovakve radnje dopuštaju, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    12°C
  • 14:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

96 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 06:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI