Milovanović: Završetak prve faze izgradnje drinskog nasipa za nešto više od godinu dana (FOTO)

Završetak prve faze izgradnje drinskog nasipa, koja obuhvata oko 2.800 metara, trebalo bi da bude za nešto više od godinu dana, izjavio je direktor "Voda Srpske" Miroslav Milovanović.

Milovanović: Završetak prve faze izgradnje drinskog nasipa za nešto više od godinu dana (FOTO)

"Mi smo na početku prve trase izgradnje drinskog nasipa. U okviru projekta biće urađeno oko 400 metara parapetnog zida i radovi na njemu su u toku. Ostatak od oko 2.400 metara biće stvarni nasip", rekao je Milovanović novinarima nakon obilaska radova. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Projekat se finansira sredstvima Evropske investicione banke, a vrijednost ove faze je oko 2.400.000 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Milovanović je pojasnio da radovi kasne nekoliko mjeseci jer je građevinska dozvola dobijena tek u januaru, a ugovor sa izvođačem je potpisan u junu u prošle godine.

On je ukazao da je izgradnja ovog nasipa među prioritetima i da će, poslije prve faze, Srpska nastaviti dalje jer je cilj da se što prije stigne do Pavlovića mosta.

"Sve ostale etape nisu toliko prioritetne, kao ova prva", napomenuo je Milovanović i naglasio da je jedina moguća odbrana od poplava grada Bijeljina i Semberije izgradnja drinskog nasipa.

Kada nasip bude završen, Milovanović je rekao da će se tada moći reći da postoji sigurna zaštita.

On je ispričao da je Vlada Republike Srpske nakon poplava 2014. godine obezbijedila novac za izgradnju drinskog nasipa od Svjetske banke, ali zbog neriješenih imovinskih odnosa u tom periodu, ta sredstva su preusmjerena na neke druge radove kada je riječ o rješavanju obala rijeke Drine.

Sredstva su usmjerena i na neke druge stvari koje su znatno doprinijele sigurnosti, a što se moglo vidjeti prethodnih godina.

Nemanja Đaković, direktor "Bijeljina-puta", rekao je da ovo preduzeće trenutno izvodi radove na potpornim zidovima u dužini od 400 metara, nakon ćega će početi radovi na probnoj dionici zemljanog dijela nasipa u dužini od 2.400 metara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA