Bijeljina: U februaru tužilaštvima prijavljeno 60 lica

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina u februaru su podnijeli izvještaje nadležnim tužilaštvima protiv 60 lica zbog počinjenih krivičnih djela, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika Uprave.

Bijeljina: U februaru tužilaštvima prijavljeno 60 lica
FOTO: Arhiva / Bijeljina Danas

Načelnik Uprave Stjepan Terzić je rekao da je evidentirano 66 krivičnih djela za koja su nadležnim tužilaštvima podnesena 54 izvještaja, napomenuvši kako nisu zabilježena krivična djela razbojništva i razbojničkih krađa. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da je u izvršenju krivičnih djela evidentirano 18 povratnika i dva maloljetnika.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela u februaru iznosi oko 94 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 84 odsto", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je u februaru evidentirano sedam slučajeva u vezi sa zloupotrebom droge.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Od toga su tri krivična djela i tri prekršaja, a u istom periodu evidentirano je devet krivičnih djela privrednog kriminaliteta i šest lica podneseno je pet izvještaja nadležnim tužilaštvima", pojasnio je Terzić.

On je dodao da je evidentirano i 38 slučajeva narušavanja javnog reda i mira u kojima su 43 ivršioca počinila 54 prekršaja, ali većeg narušava nije bilo.

Takođe, dodao je Terzić, evidentirane su 52 saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica teško povrijeđena, a 15 je zadobilo lakše povrede. Broj saobraćajnih nezgoda u prošlom mjesecu je manji za oko 34 odsto u odnosu na februar prošle godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA