Cvijanović u NSRS: Dejton ne ugrožava Srpska, nego strani faktor

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da je u BiH na sceni ugrožavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali to ne radi Republika Srpska nego strani faktor.

Cvijanović u NSRS: Dejton ne ugrožava Srpska, nego strani faktor
FOTO: Dražan Pozderović / Glas Srpske

-Uporno slušamo optužbe na račun institucija i zvaničnika Republike Srpske da rade protiv Dejtonskog sporazuma, što nije tačno. Ponavljam da je Srpska za poštovanje Ustava BiH, teritorijalnog integriteta i suverentiteta - rekla je Cvijanovićeva na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o aktuelnoj bezbjednosnoj i političkoj situaciji u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Istakla je da Dejtonski sporazum nije dao mogućnost visokim predstavnicima da upravljaju BiH, a mjere koje su preduzimali visoki predstavnici, pojedini ambasadori i Ustavni sud BiH su opasne.

Cvijanovićeva je rekla da je rušenje Dejtonskog sporazuma rušenje BiH, a ovo ne radi Republika Srpska, nego neke od ambasada i sprega bošnjačkih političara i Ustavnog suda BiH.

Ona je navela da primjer za ovo jeste i djelovanje Kristijana Šmita.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA