Bijeljina: U februaru privrednim kriminalitetom pričinjena šteta od 603.000 KM

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od 603.000 KM, rekao je danas načelnik Sektora kriminalističke policije ove uprave Srđan Gajić.

Bijeljina: U februaru privrednim kriminalitetom pričinjena šteta od 603.000 KM

On je rekao da je u februaru evidentirano 51 krivično djelo opšteg kriminaliteta, što je za oko 10 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Koeficijent rasvijetljenosti je viši od 92 odsto", dodao je Gajić.

On je naveo da je evidentirano 30 imovinskih krivičnih djela, kojih je manje za 3,2 odsto. Od ukupnog broja, četiri su teške krađe, što je za preko 71 odsto manje u odnosu na februar lani.

"Evidentirano je i šest krivičnih djela protiv života i tijela. Pet krivičnih djela je tjelesna povreda i jedno krivično djelo teška tjelesna povreda", izjavio je Gajić na konferenciji za novinare predstavnika Uprave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, zabilježeno je i jedno krivično djelo protiv polnog integriteta, a riječ je o krivičnom djelu polno uznemiravanje.

U izvještajnom periodu evidentirano je 14 krivičnih djela iz kategorije ostala krivična djela opšteg kriminaliteta, što je za preko 36 odsto manje nego u februaru prošle godine.

"Od navedenog broja ostalih krivičnih djela, najbrojnija su djela nasilja u porodici, kojih je registrovano šest", istakao je Gajić.

Gajić je rekao da je oduzeto ukupno 270 stabljika konoplje i više od tri i po kilograma marihuane.

On je naveo i to da su u pretresima jedne lokacije pronađeni i oduzeti predmeti koji se koriste za proizvodnju droge, veći broj lampi, regulatora za vlažnost vazduha, filteri i druga oprema za proizvodnju droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    12°C
  • 14:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

96 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 06:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI