U Donjoj Trnovi održano predavanje za vozače traktora

U okviru republičke preventivne kampanje posvećene vozačima traktora i drugih poljoprivrednih mašina 'Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom' u Donjoj Trnovi održano je stručno predavanje.

U Donjoj Trnovi održano predavanje za vozače traktora

Prisutim traktoristima otome kako da na što bezbjedniji način učestvuju saobraćaju, govorio je Darko Stanković, dipl. ing saobraćaja. On im je dao osnovne smjernice i savjete kako bi njihovo saobraćanje bilo bezbjedno, naročito u toku poljoprivredne sezone. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rado Jović, vođa saobraćajnog sektira PS Ugljevik (MUP RS) naglasio  je prisutnim poljoprivrednicima da njihovi traktori i priključne mašine moraju u potpunosti biti ispravni kako bi bezbjedno učestvovali u saobraćaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Nispravni kočioni i upravljački mehanizam, kao i svjetlosno signalni uređaji, lako da dovedu do nastanka nezgode.", istakao je Jović.

Cilj sprovođenja ove aktivnosti je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u RS poboljšanjem bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.

"Realizacijom aktivnosti "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom" očekuje se veće poštovanje propisa i povećan oprez vozača traktora", rekla je Kristina Jeftić, sekrerar AMD "Auto Ugljevik", organizator događaja.

Traktoristima su  podijeljena  rotaciona svjetla, brošure i leci.

Kampanja traje do 31.marta i u njegovoj realizaciji pored Auto moto saveza RS i njegovih 48 društava, učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS, MUP RS, Agencija za bezbjednist saobraćaja i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

23°

  • 17:00

    23°C
  • 20:00

    20°C
  • 23:00

    16°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: -5cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI