BBC umjesto glasa glumice upotrijebio vještačku inteligenciju

Britanski BBC saopštio je danas da je upotrijebio vještačku inteligenciju za “veoma osjetljiv dokumentarni film” u kojem je glas osobe koja se bliži kraju života.

BBC umjesto glasa glumice upotrijebio vještačku inteligenciju
FOTO: metro.co.uk

U saopštenju se navodi da ovaj potez odslikava želju porodice te osobe i da će biti “oponašan glas koji se više ne može čuti”. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Neposredno prije objave Bi-Bi-Sija, glumica Sara Pojzer je na društvenim mrežama objavila da njene usluge više nisu potrebne u tom dokumentarnom filmu jer su producenti odlučili da koriste vještačku inteligenciju.

Pojzerova je na društvenim mrežama objavila prikaz poruke koju je dobila od produkcione kompanije koja je zadužena za dokumentarni film i u kojoj se navodi da im je “žao zbog kašnjenja i da su dobili odobrenje od britanske medijske kuće da koriste glas proizvden vještačkom inteligencijom i da im zato ona više nije potrebna”.

Ona je poruku opisala kao “otrežnjavajuću” i njena objava je odmah postala viralna i izazvala je obimnu diskusiju o tome na koje sve načine vještačka inteligencija uzima posao glumcima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 20:00

    15°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    13°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

314 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI