Karan: MUP maksimalno štiti predsjednika Dodika

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да је предсједник Српске Милорад Додик већ годинама најугроженија личност, те навео да МУП пружа максималну заштиту у смислу физичког обезбјеђења, али и реаговања на све упућене пријетње које нису ријеткост.

Karan: MUP maksimalno štiti predsjednika Dodika

"Svakodnevno razmatramo svaku bezbjednosnu situaciju, koja se odnosi na moguće ugrožavanje bezbjednosti predsjednika Republike Srpske. Prošle godine imali smo desetak napada različite vrste i upućenih prijetnji prema predsjedniku", rekao je Karan novinarima u Banjaluci. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je istakao da je na svaku prijetnju reagovao MUP i svaku prijetnju shvataju veoma ozbiljno.

"Preduzimamo i preduzećemo sve adekvatne mjere. Garancija smo bezbjednosti predsjednika Republike. U to ne treba niko da sumnja. Svi oni koji se drznu da na protivpravan način priđu predsjedniku, biće eliminisani u tom smislu da se spriječe u tome", istakao je Karan.

On je ponovio da je nivo obezbjeđenja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na najvišem nivou.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine da mu se konstantno prijeti da će biti uhapšen i da je dobio informaciju da će pucati u njega ukoliko ljudi koji ga čuvaju pruže otpor.

"Kažem da ćemo pružiti otpor. Zbog čega žele da me hapse? Zato što je napakovano da sam ovakav ili onakav", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA