Oštra reakcija bijeljinskog tužilaštva na bjekstvo Tomića: Rekli smo da će se to desiti

Jesmo li rekli da će se to desiti, riječi su kojim bi se, u najkraćem, mogla sažeti prva reakcija Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, na činjenicu da je mjere zabrane prekršio Milenko Tomić (62), koji se jutros nije pojavio u Okružnom sudu u ovom gradu, na izricanju presude kojom je osuđen na 12 godina zatvora po optužbama da je obljubio četrnaestogodišnjakinju.

Oštra reakcija bijeljinskog tužilaštva na bjekstvo Tomića: Rekli smo da će se to desiti

Podsjetimo, Tomić se, po sili zakona, našao u kućnom pritvoru, jer je proces protiv njega trajao duže od dvije godine, što je zakonski maksimum koliko može ostati iza brave. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zbog toga je ranije iznijelo niz sumnji da Sud namjerno odugovlači ovaj proces. Kada su dvije godine istekle, Tomić se našao u kućnom pritvoru, a jutros nije došao na izricanje presude.

"Ovakav slijed događaja ovo tužilaštvo je prepoznalo zbog čega se i oglasilo svojim saopštenjem za javnost od 17. januara 2024. godine, a što se ispostavilo kao potpuno opravdana reakcija ovog tužilaštva", rečeno je za "Nezavisne novine" iz bijeljinskog tužilaštva.

Okružni sud u Bijeljini je nepravosnažno osudio Milenka Tomića na 12 godina zatvora zbog obljube sa djetetom mlađim od 15 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Objavi presude nije prisustvovao optuženi, sada već nepravosnažno osuđen Milenko Tomić, a postupajućeg tužioca, kao i sve prisutne objavi presude, je Vijeće

Okružnog suda u Bijeljini upoznalo da je on prekršio mjere zabrane napuštanja boravišta na označenoj adresi u Rješenju Okružnog suda. Na osnovu toga Sud je Milenku Tomiću odredio pritvor na osnovu člana 301. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske", rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Kada je riječ o kazni u konkretnom predmetu, Tužilaštvo će nakon dostavljanja pismenog otpravka presude odlučiti da li će uložiti žalbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    20°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

120 cm

Promjena: 11cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 28. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI