Uskoro datum tematske sjednice ugljevičkog parlamenta: O RiTE “Ugljevik” iz svih uglova

Datum održavanja Tematska sjednica Skupštine opštine Ugljevik o događajima na Rudniku i termeolektrani /RiTE/ “Ugljevik” izvjesno je da će biti do sredine idućeg mjeseca, izjavio je predsjednik lokalnog parlamenta Zoran Lazić nakon što su odbornici jednoglasno izglasali zaključak o održavanju tematske sjednice.

Uskoro datum tematske sjednice ugljevičkog parlamenta: O RiTE “Ugljevik” iz svih uglova

Lazić je istovremeno izrazio zadovoljstvo što je na današnjem skupštinskom zasijedanju većina odluka, od vitalnog interesa za ovdašnje ljud,  donijeta jednoglasno. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-To je i razlog više da postoji opravdana nada da se zajedničkim snagama i u sklopu dogovora mogu prevazilaziti i najsloženiji problemi poput aktuelnih u i oko RiTE “Ugljevik”-rekao je Lazić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da su u prethodnom periodu donesene štetne odluke vezane za dodjelu koncesije za ležište uglja “Istok 2” od strane nadležnog ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske te da još od tada traje borba radnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Perić je izrazio očekivanje da će ministarstvo za energetiku i rudarstvo Srpske ispraviti greške iz prethodnog perioda kako bi se riješila kriza na zadovoljstvo radnika RiTE “Ugljevik” i građana ove podmajevičke opštine.

-Ovo je nezaobilazna tema, a to je štrajk radnika koji su nezadovoljni odlukom da se koncesija na nalazište uglja “Istok 2” dodijeli firmi “Comsar enerdži” a ne RiTE “Ugljevik”. Resorno ministarstvo je činilo određene greške i propuste kad je dodjeljivalo koncesiju-pojasnio je Perić.

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su prijedlog odluke o određivanju gradskog zemljišta u kojoj prosječna konačna građevinska cijena površine metra kvadratnoog stambenog I poslovnog prostora na području ove podmajevičke opštine iznosi 893,34 KM.

Na današnjem redovnom zasijedanju prihvaćen je prijedlog odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja Ugljevik

Nermina Ahmetović imenovana je danas glasovima odbornika na mjesto predsjednika Izborne komisije opštine Ugljevik a za člana komisije imenovana je Biljana Nikolić.

Odbornici su podržali izvještaje o radu opštinskih inspektora i komunalne policije za 2023 godinu: Tržišnog inspektora, ekološkog inspektora, urbanističko-građevisnkog inspektora i inspektora za hranu i zdravstvenu zaštitu.

Primljene su informacije o izvršenju programa jesenje sjetve u 2023 godini, izvještaj o stanju maloljetničke delikvencije na području Policijske stanice Ugljevik za 2023 godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA