ODIGITRIJA PROSLAVLJA 18 GODINA RADA! Uskoro prvo predstavništvo u Srbiji

Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera "Odigitrija" iz Bijeljine, proslavlja 18 godina rada!

ODIGITRIJA PROSLAVLJA 18 GODINA RADA! Uskoro prvo predstavništvo u Srbiji
FOTO: Bijeljina danas

Kako navode iz "Odigitrije" uskoro će biti otvoreno njihovo prvo predstavništvo u Srbiji koje će se nalaziti u Novom Sadu u Ulici Kornelija Stankovića.

"Planiramo da 18 godina rada obilježimo iskorakom u novo stvaralačko doba u oblasti primijenjenih umjetnosti, ikonopis, arhitektura, industrijski dizajn, grafički dizajn, vizuelne komunikacije, ilustracije, karikatura, strip, grafika, slikarstvo, vajarstvo, keramika i staklo, kostimografija, scenografija, umjetnička fotografija, tekstil i savremeno odijevanje, restauracija i konzervacija", saopšteno je iz Udruženja. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Uz ocjenu da je ugled "Odigitrije" odavno prerastao Bijeljinu, iz Udruženja su naveli da iz godine u godinu interesovanje za ovu školu umjetničkih zanata raste i da je sve veći broj polaznika iz drugih opština i gradova Republike Srpske, ali i van nje.

Programi umjetničkog usavršavanja koje "Odigitrija" nudi su škola ikonopisa, kaligrafije, pozlate, kreativna umjetnička radionica i pripremna nastava za upis na umjetničke fakultete.

Nastavni plan i program prilagođen je uzrastu učenika i obuhvata četiri nivoa složenosti, prvi nivo je za učenike sa posebnim potrebama, drugi za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola, treći nivo je za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola i četvrti nivo je za učenike srednjih škola i za studente.



Kroz Školu umjetničkih zanata "Odigitrija" prošlo je više od 900 polaznika koji su, uz stručno vođstvo edukatora, imali priliku da otkriju svoje umjetničke talente i da usavrše umjetničke vještine iz oblasti primijenjenih umjetnosti.

LJetopis "Odigitrije" od 2006. do 2024. godine bilježi niz uspješno realizovanih projekata likovnog stvaralaštva iz oblasti primijenjenih umjetnosti širom Republike Srpske i u inostranstvu.

"Odigitrija" u Bijeljini ima dva ateljea i galeriju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vrata Odigitrije širom su otvorena za sve zaintresovane koje žele da im se pridruže na lađi umjetničkog stvaralaštva. 

Kontakt: +387 66 226 226, +387 65 792 222, [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA