Borenović pozvao institucije da reaguju nakon što je objavljeno kolika je profitna stopa trgovačkih lanaca u BiH

  • BiH
  • 10. Apr 2024.

Predsjednik PDP Branislav Borenović pozvao je institucije Srpske da reaguju, nakon što smo objavili analizu koja je pokazala da trgovački lanci u BiH imaju gotovo duplo veću profitnu stopu nego u svim zemljama okruženja.

Borenović pozvao institucije da reaguju nakon što je objavljeno kolika je profitna stopa trgovačkih lanaca u BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Borenović naglašava da su ovi podaci otkrili veliki nesrazmjer, nelogičan odnos između ogrome dobiti koju ostvaruju veliki lanci trgovine i raspona cijena pojedinih proizvoda. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

–Tu se mora naći mjera i moraju institucije reagovati. Moraju provjeriti politiku marži. Ne kažem sve, ali bar onaj dio koji se tiče osnovnih proizvoda, životnih namirnica koje najviše učestvuju u potrošnji građana. Mora se povesti neka vrsta, ne samo komunikacije, nego i jednog korektnijeg odnosa između poslodavac, ali i institucija izvršne vlasti, da se nađe neka mjera – kaže Borenović.

Kako kaže, s jedne strane pokušavamo da razumijemo poslodavce koji kažu da je sve poskupilo, a na drugoj, kada podvučemo crtu, vidimo ogromne dobiti.

–Onosno ogromni prihodi ostvareni po osnovu poslovanja u toj godini. To pokazuje da prostora za smanjenje marži itekako ima – kaže Borenović za Srpskainfo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA