Savić: Sud je mogao raspisati potjernicu za Tomićem

Okružni sud u Bijeljini mogao je već raspisati potjernicu za Milenkom Tomićem /62/, koji je pobjegao dva dana prije nego što je osuđen na 12 godina zatvora zbog obljube četrnaestogodišnje djevojčice, ali, prema nezvaničnim saznanjima, to još nije učinio, rekla je Srni pravni zastupnik oštećene strane Tatjana Savić.

Savić: Sud je mogao raspisati potjernicu za Tomićem

Prema njenim riječima, kada je ustanovljeno da je Tomić prekršio mjeru zabrane kućnog pritvora, ovaj sud je mogao da izda naredbu za dovođenje što, očigledno, nije uradio.

"Da je bilo volje, Okružni sud bi potjernicu već raspisao", navela je Savićeva.

Ona je dodala da je Sud odredio pritvor i da sada čeka pravosnažnost rješenja.

"Po mom mišljenju, to je samo gubljenje vremena. Mogao je do sada raspisati potjernicu, ali kako sam nezvanično čula, to još nije učinio", rekla je Savićeva.

Odgovarajući na pitanje da li je za oštećenu stranu obezbijeđena bilo kakva nadoknada, ona je navela da je predala zahtjev za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva, uz prijedlog da se blokira njegova imovina.

"Sud o tom prijedlogu da se obezbijedi mjera obezbjeđenja imovine nikada nije odlučio tako da ni imovinsko-pravni zahtjev oštećene nije obezbijeđen", rekla je Savićeva.

Suđenje Tomiću za obljubu djevojčice koja je trenirala boks u njegovom klubu trajalo je duže od dvije godine, zbog čega su iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina izrazili sumnju da je riječ o odugovlačenju.

Kada su dvije godine prošle, sud, po slovu zakona, više nije imao pravo da produžuje pritvor Tomiću i poslao ga je u kućni pritvor, iz kojeg je pobjegao 27. marta.

Tomić je 29. marta osuđen nepravosnažno na 12 godina zatvora.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

21°

  • 11:00

    21°C
  • 14:00

    22°C
  • 17:00

    17°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

61 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

349 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 02. May 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI