Patrijarh Porfirije: Post i molitva za čišćenje korozije sa duše

Post i molitva treba da služe sticanju smirenja, da se očisti korozija sa vlastite duše, za šta je potrebna vjera, poručio je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je danas, u Sredoposnu nedjelju Časnog posta, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog apostola i jevanđeliste Luke u beogradskom naselju Krnjača.

Patrijarh Porfirije: Post i molitva za čišćenje korozije sa duše

"Kroz post i molitvu pokazujemo i projavljujemo da hoćemo da budemo onakvi kakvi treba da budemo, onakvi kakve nas je Bog zamislio i za šta nas je stvorio. To je prostor projave blagodati Božje, prostor prisustva Božijeg", istakao je patrijarh Porfirije u besjedi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njegovoj svetosti sasluživali su protojerej Rade Simić, jerej Aleksandar Rajak, protođakoni Dragan Radić i Radomir Vrućinić i đakon Siniša Glišić, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

U toku liturgije, patrijarh Porfirije je odlikovao protojereja Rada Simića, starješinu crkve Svetog apostola Luke, pravom nošenja naprsnog krsta čime je udostojen zvanja protojereja-stavrofora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA