OKI "Semberija" maksimalnim rezultatom do pobjede na domaćem terenu

Usali osnovne škole u Patkovači, odigrana je utakmica sedmog kola Prve lige Republike Srpske u sjedećoj odbojci u kojoj su se sastali Odbojkaški klub invalida “SEMBERIJA“ Bijeljina i odbojkaški klub invalida “KNEŽEVO“ iz Kneževa.

OKI "Semberija" maksimalnim rezultatom do pobjede na domaćem terenu

Ovo je za domaću ekipu bila izuzetno bitna utakmica jer su ovom maksimalnom pobjedom na korak do osvajanja trećeg mjesta u prvenstvu Republike Srpske u sjedećoj odbojci  za sezonu 2023/2024. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rezultat po setovima je 3:0 (25:12, 25:18 i 25:21 za Semberiju).

- Odbojkaški klub za invalide "Semberija" Bijeljina osnovan je 2002. godine i takmiči se u prvoj ligi Republike Srpske i KUP-u Republike Srpske od 2003. godine. Do sada smo tri puta bili vicešampioni u prvenstvu i jednom vicešampioni  jednom bronzani u Kupu Republike Srpske. Zahvaljujući specijalnim i paralelnim vezama takmičili smo se i u prvenstvu Srbije u sjedećoj odbojci pod nazivom OKI “CRVENA ZVEZDA“ i uspjeli smo da tri puta budemo vicešampioni, naveli su iz kluba.

Trener i predsjednik kluba Novo Trifunović istakao je da Savez sjedeće odbojke invalida Republike Srpske ima preko dvjesta registrovanih igrača, osoba sa invaliditetom, od kojih su većina amputirci  i sjedeća odbojka je  najpopularniji sport za osobe sa invaliditetom u Republici Srpskoj. On kaže da je uticaj sporta na osobe sa invaliditetom nemjerljiv i da nas sport čini snažnijim u svakom segmentu života, te da je tjelesna aktivnost neophodna u rehabilitaciji i resocijalizaciji osoba sa invaliditetom u društvu i zajednici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA